وصل سرم با پرستار بیمارستان [شبانه روزی]

۳۵ بازديد

تزریق سرم در منزل شبانه روزی

تزریق سرم در منزل

تزریق در علم پزشکی روشی برای وارد کردن بدون واسطه داروهای مایع به بدن می باشد. تزریق می تواند شامل تزریق انواع واکسن ها و یا آمپول باشد، که برای انجام آن از سرنگ یا سوزن های نوک تیز استفاده می شود. تزریق با توجه به نوع دارو و نحوه ی ورود آن نوع روش های مختلفی دارد، به همین خاطر باید نوع داروی بیمار مشخص شود، تا بتوانیم نوع تزریق را انتخاب کنیم. تزریق می تواند شامل تزریق های زیر جلدی یا به اختصار اس. سی، تزریق های داخل جلدی باشد، که بیشتر برای واکسیناسیون استفاده می شود، تزریق عضلانی یکی از رایج ترین نوع تزریقات می باشد، و تزریق وریدی و تزریق به صورت پانسیون مانند تزریق پانسیون مایع نخاعی و به اختصار اس سی اف می باشد.

وسایلی که برای انجام تزریق عبارتند از: سرنگ ها و سوزن ها، اندازه سرنگ و سوزن که با توجه به حجم دارو تعیین می شود.

توجه داشته باشید، که محل تزریق نیز در انتخاب سوزن تاثیر گذار می باشد. برخی از نقاط بدن برای ورود به رگ ها احتیاج به سرنگ های بلندتر یا نازک تر دارند. نقاطی از بدن که معمولاً تزریق در آن ها انجام می شود، شامل قسمت پشت سرینی، ناحیه ونتروگلوتئال، ماهیچه پهن داخلی، ماهیچه دالی و... می باشد.

در هنگام هر نوع تزریقی معمولاً از پنبه الکلی جهت ضدعفونی کردن و بی حس کردن موقتی محل مورد تزریق استفاده می شود. پس از زدن الکل یا هر ماده ی ضدعفونی کننده باید منتظر خشک شدن و اثر گذاری آن شد، سوزن سرنگ و سرم معمولاً دارای درپوشی می باشد، که تا زمان تزریق نباید از روی سرنگ برداشته شود، علت این کار حساسیت بالای فلزات به واکنش با هوا و دریافت آلودگی های موجود در هوا می باشد. بعد از این که مایع را به درون سرنگ کشیده شد، مقداری هوا در سرنگ وجود دارد، که ورود این هوا به درون بدن خطرناک می باشد. تا زمانی که یک قطره از دارو روی نوک سوزن دیده شود، باید هوای اضافی را خالی کرد، و سپس اقدام به تزریق کرد.

وصل کردن سرم که نوعی تزریقات وریدی (سرم تراپی) می باشد. استفاده از آن در درمان بسیاری از بیماری‎‌ ها رایج می باشد. همچنین بعضی وقت ها هدف از تجویز آن تقویت بدن می باشد. در برخی شرایط همراه با سرم، دارو نیز به داخل آن تزریق خواهد شد. به این ترتیب محلول سرمی به تدریج وارد بدن می‌ ‎شود. این تکنیک تزریق زمان ‎‌بر می باشد. به همین خاطر افراد زیادی ترجیح می‎‌ دهند، از خدمات تزریق سرم در منزل کرج استفاده کنند.

عمل تزریق وریدی سرم با رعایت نکات زیر انجام می شود.

  • جلب رضایت بیمار
  • تجویزات پزشک
  • پروتکل های مربوط به پاندمی کرونا ارائه شده توسط وزارت بهداشت،
  • در محیطی ایمن و شرایطی استریل به صورت VIP انجام می شود.

انواع سرم و کاربرد آن

تزریق سرم در منزل تهرانپارس

بهتر است، بدانید، که سرم‌ ها را با توجه دو مورد زیر تقسیم بندی می شوند.

  • از نظر غلظت

  • از نظر ترکیب مواد شیمیایی

در ادامه به معرفی انواع سرم و کاربرد آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • سرم های نمکی

از سرم های نمکی برای بالا بردن فشار خون افرادی ممکن است، به خاطر شنیدن یک خبر و یا حادثه ی ناگوار دچار شوک و یا دچار افت فشار خون می‌ شوند، مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین می توان از این سرم برای تأمین مایعات بدن نیز استفاده خواهد شد. 

  • سرم های قندی

سرم های قندی با درصد‌های متفاوتی عرضه می‌ شوند، و کاربرد‌های متفاوتی هم دارند. از مهم‌ ترین کاربرد‌های آن می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  1. دفع سموم بدن 
  2. کاهش تب
  3. تأمین انرژی بیمار
  4. کمک به تسکین درد
  • سرم های قندی نمکی

سرم های قندی نمکی برای تأمین املاح و مایعات بدن مورد استفاده قرار می گیرند.

  • سرم رینگر لاکتات

سرم رینگر لاکتات دارای املاح و الکترولیت‌ هایی مانند سدیم، پتاسیم، کلسیم، کلر و لاکتات می باشد، و ترکیبی مانند پلاسمای خون انسان دارد. معمولاً از این سرم برای جبران مایعات و الکترولیت‌های از دست رفته، مخصوصاً قبل و بعد از جراحی‌ ها، استفاده می‌ شود.

  • سرم دکستران

از سرم دکستران برای درمان‌ شوک ناشی از عمل‌ های جراحی سنگین یا آسیب‌ هایی مانند سوختگی استفاده می‌ شود. 

  • سرم ژلاتین تعدیل یافته 

از سرم ژلاتین تعدیل یافته برای شوک ناشی از کاهش حجم خون، بیماری‌ های مربوط به کلیه و همچنین دیابت استفاده می‌ شود. 

  • سرم کربوهیدراتی

از سرم کربوهیدراتی برای تأمین نیاز‌های غذاهایی بیماران، در درمان‌ های موقت نارسایی گردش خون استفاده می‌ شود.

همچنین سرم‌ های دیگری مانند سرم مانیتول، سرم اینترالیپید، سرم آمینواسید و.. نیز وجود دارد. 

اطلاعات مورد نیاز برای تزریق سرم در منزل

  • نام بیمار
  • وجود حساسیت دارویی
  • بیماری زمینه ای
  • توان حرکتی
  • جنسیت
  • سن

چه زمانی به وصل سرم در منزل نیاز دارید؟

تزریق سرم در منزل سعادت آباد

گاهی اوقات پزشک سرم را برای رقیق کردن دارو و انتقال آن به بدن بیمار تجویز می­ کند، به همین خاطر به شما پیشنهاد می کنیم، که به صورت خودسرانه سرم وصل نکنید، مگر این که پزشک برای شما سرم تجویز کند.

وصل سرم در منزل به چه بیمارانی توصیه می­ شود؟

پزشکان برای بعضی از بیماران به خاطر افت شدید فشار خون و یا قند خون مجبور می­ شوند، که سرم تجویز کنند، اما اکثر بیماران به خاطر سختی تزریق و زمان بر بودن آن از وصل سرم دوری می کنند، ولی برای بهبود وضعیت جسمانی چاره ای جز عمل به دستور پزشک نیست، و باید شرایطی را برای بیمار فراهم کرد، تا راحت تر تزریق سرم را قبول کند. 

تزریق سرم در منزل به آن دسته از افرادی توصیه می شود، که:

  • برای انجام تزریقات دچار استرس و اضطراب می شوند.
  • افرادی که باید مسافت زیادی را برای رفتن به مراکز درمانی طی کنند.
  • توان حرکتی ندارند.
  • وضعیت جسمانی خوبی برای نشستن در صف­ های طولانی تزریق سرم را ندارند.
  • از مبتلا شدن به بیماری­ های مسری و یا بیماری­ های عفونتی بیمارستانی مانند کرونا می ­ترسند.

در چه مواردی بیشتر به سرم نیاز است؟

هزینه تزریق سرم در منزل

بیشتر اوقات پزشکان سرم را برای بیمارانی تجویز می کنند، که به خاطر دلایل مختلف آب بدن خود را از دست داده اند، با این حال در مورد برخی از بیماری های خاص سرم تاثیر بیشتری در مقایسه با داروهای دیگر دارد. برخی از بیماری ها مانند نارسایی کلیه که بدن از طریق کلیه ها سدیم از دست داده، و دچار فقدان این ماده می شود، باید سرم تزریق شود، تا در یک زمان خاص این ماده کم کم به بدن تزریق شود.

در برخی از موارد که فرد به خاطر گرمای زیاد یا حرارت ناشی از سوختگی دچار کمبود آب در بدن می شود، نیز می توان با استفاده از سرم ها این کمبود را به تدریج جبران کرد، تا سلول ها دچار اختلال نشوند. همچنین جهت تأمین انرژی و تب نیز استفاده می شوند، در بعضی مواقع حرارت بدن آن قدر بالا می رود، که باید از روش های دیگر حرارت را پایین آورده، تا فرد دچار سکته قلبی یا مغزی نشود، سرم، همچنین به عنوان یک تغذیه ی حمایتی به شمار می رود.

زمانی که بدن به خاطر دلایل مختلف دچار کمبود ویتامین ها می شوند، قبل از قرص استفاده از سرم برای جبران این کمبود تجویز می شود. از دیگر مواردی که افراد به تزریق سرم احتیاج دارند، این است، که سرم به عنوان یک عامل مقاومتی و پیشگیرانه در بسیاری از بیماری ها مانند پوکی استخوان نیز در بیماران مستعد تجویز می شوند.

بیمارانی که نسبت به تاثیر تدریجی دارو واکنش منفی داشته، یا افرادی مانند زنان باردار که احتیاج به تقویت ویتامین ها و افزایش میزان آن ها در بدن دارند.

سرعت سرم را چگونه می توان تنظیم کرد؟

تزریق سرم در منزل شیراز

سرم زدن در منزل یا بیمارستان دارای شرایط یکسان و مخصوصی می باشد، ولی نکات مهمی در این مورد وجود دارد، که باید آن را رعایت کرد. یکی از این موارد سرعت سرم می باشد. تنظیم سرعت در سرم ها به وسیله انفوزیون یا چکاننده انجام می شود. این واژه در اصطلاح به معنای تزریق قطره قطره می باشد، و چون سرم به این شکل وارد لوله اصلی می شود، این نام بر آن گذاشته می شود، تنظیم سرعت انفوزیون نیز به نوع ست آن، مقدار و نوع مایع و همچنین به دستور و تشخیص پزشک بستگی دارد.

در ست های معمولی سرم، معمولاً قطره ساز می تواند بین 10-20 قطره در هر دقیقه را از خود عبور می دهد، و در میکروست ها که نوع دیگر از ست های سرم می باشد. قطره سازها حدود 60 قطره در دقیقه را از خود عبور می دهند. تعداد قطره ها معمولاً توسط کارخانه سازنده روی بسته بندی سرم درج می شود.

ولی فرمولی کلی برای محاسبه سرعت و میزان ریزش سرم به صورت زیر می باشد.

حجم کل مایع ضربدر میزان قطره مشخص شده توسط کارخانه تقسیم بر ساعت انفوزیون که آن هم توسط کارخانه مشخص شده، ضربدر 60 که نسبت این دو در کسر تقسیم نسبت قطره به دقیقه در سرم را می سازد.

از دیگر عوامل تأثیرگذار در سرعت سرم می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • ارتفاع ظرف و پایه ای که سرم روی آن قرار می گیرد
  • گرفتگی لوله سرم
  • کم شدن فشار هوا در سطح مایع 

مزیت تزریق سرم نسبت به داروهای خوراکی چیست؟

داروهای تزریقی مانند سرم فقط باید توسط تجویز پزشک و در موارد خاص مورد استفاده قرار بگیرند، و در غیر این صورت توجیهی جهت مصرف آن ها نیست، و نباید خودسرانه مصرف شوند. همچنین در صورتی که تجویز پزشک استفاده از سرم باشد، نباید اصرار به مصرف داروهای خوردنی برای درمان داشت.

داروها را با استفاده از روش های متفاوتی می توان استفاده کرد. یکی از این اشکال داروهای خوراکی نظیر قرص، کپسول و شربت ها و شکل دیگر آن داروهای تزریقی می باشند، که شامل آمپول ها و سرم ها می باشند، برخی از داروها را نیز به شکل موضعی و با مالش بر محل مورد نظر استفاده می شوند، که پماد ها و کرم ها از انواع این داروها می باشند.

بعضی دیگر داروها به شکل قطره می باشند، که در بینی، گوش یا چشم ریخته می شوند، یا داروهایی که با بو کردن و اشتنشاق اثر خود را می گذارند. در این میان سرم ها نسبت به دیگر انواع داروها مزایایی دارند.

یکی از مزیت های سرم اثرگذاری و جایگزینی بهتر و مناسب تر در مقایسه با به برخی از انواع داروها می باشد. در حالی که استفاده از نوع محلول آن ها به شکل سرم این اشکال را ندارد، و دارو را به صورت مستقیم وارد بدن می شود. همچنین بعضی از داروها در صورتی که سریعاً وارد بدن شده، یا با غلظت بالا مصرف شوند، خطرناک می باشند.

بنابراین در این موارد نیز شکل سرم و تزریقی آن ها مورد استفاده قرار می گیرد، که نسبت به داورهای خوراکی مناسب تر می باشند، و چون به شکل تدریجی وارد بدن می شود، خطری به علت غلظت و سرعت ندارد.

به علاوه برخی از افراد قادر به استفاده از شکل خوراکی داروها نمی باشند، که در این موارد نیز سرم تراپی راه حل بهتری نسبت به داروهای خوراکی می باشد.

سرم تراپی هم در منزل و هم در کلینیک ها انجام می شود، و وضعیت بیمار مشخص کننده ی این مورد می باشد. در مواردی که نیاز به تزریق سرم در منزل داشتید، می توانید از طریق برقراری تماس کارشناسان مجموعه ی نوین سلامت از این خدمات استفاده کنید.

نکات مهمی که باید برای وصل سرم در منزل رعایت کرد؟

تزریق سرم در منزل غرب تهران

برای این که مراقبت از بیمار با کیفیت بیشتری انجام شود، رعایت تمام موارد بهداشتی و استانداردهای ایمنی برای تزریق سرم ضروری می باشد. 

  • پیش از هر اقدامی برای تزریق باید به تاریخ انقضای سرم توجه فرمایید. اگر سرم تغییر رنگ پیدا کرده است، آن را دور بیاندازید.
  • همه ی وسایل سرم را به خوبی چک کنید، تا از درستی آن مطمئن شوید.
  • تمام وسایل مورد نیاز برای وصل کردن سرم در دسترس پرستار قرار گیرد. توجه داشته باشید، که الکل و مواد ضدعفونی کننده از واجبات تزریقات می باشد.
  • حتماً هواگیری سرم قبل از تزریق انجام داده شود. 
  • با توجه به این که بیمارانی که فشار پایین دارند، و یا قند خون آن ها افت پیدا می­ کند، به سرم نیاز دارند، پس حتماً فشار خون بیمار را اندازه گیری کنید، تا اگر بالا بود، به پزشک معالج خود اطلاع دهید.
  • با پرستار در مورد تمام بیماری­ ها و مشکلات بیمار صحبت کنید.
  • حتماً اگر بیمار به دارویی حساسیت دارد، پرستار را مطلع کنید.
  • پرستار باید از تمام داروهای بیمار مطلع باشد، تا از تداخل دارویی و عوارض ناشی از آن جلوگیری کند.
  • تمام نکات بهداشتی رعایت شود، و استریل وسایل به دقت انجام شود.
  • مدت زمان تزریق سرم مطابق با دستور داده شده باشد.   
  • در صورت مشاهد ی هر گونه حساسیت، به خصوص زمانی که سرم با داروهای مختلف تزریق می ­شود، سرم را باید ببندید.
  • حتماً سرم را در ارتفاع بالایی از دست قرار دهید، تا از بازگشت خون به ست یا همان لوله ی سرم جلوگیری شود.
  • در صورت جا به جایی بیمار سرم را ببندید.
  • به بافت پوست در اطراف سوزن توجه کنید، اگر ورم کرده یا مایعات سرم در این قسمت نشت دارند، سرم باید جدا و مجدداً وصل شود. 
  • در صورت مشاهده ی هرگونه وقفه در جریان سرم به گیره توجه داشته باشد، که احتمال بسته بودن آن وجود دارد.

تزریق سرم در منزل کرج

نحوه تزریق سرم وریدی

تزریق وریدی می‌ تواند سرعت انتقال دارو را در بدن بیمار بیشتر کند، و باعث بهبودی فوری او گردد. بیشتر پزشکان ترجیح می دهند، که برای درمان فوری بیماران در اورژانس از تزریق وریدی استفاده کنند. در بعضی از موارد هم ممکن است، بیمار به خاطر مشکلاتی که دارد، توانایی تجویز بیماری‌ های خوراکی را نداشته باشد.

نحوه تزریق سرم وریدی در منزل به صورت زیر می باشد.

  • آرام و آماده باشید.

سرم تراپی در منزل بستگی به آمادگی، مهارت و توانایی پرستار دارد، به همین خاطر باید با فرد تزریق کننده هماهنگ باشید، چون یک حرکت زود هنگام، عصبی و عجولانه باعث اختلال در امر وصل کردن سرم در منزل می شود. مطمئن شوید، که بیمار برای رگ گیری هنگام زدن سرم در خانه به اندازه کافی آماده است.

  • نشان دادن اعتماد به نفس خود به بیمار 

زمانی که بیمار اعتماد به نفس شما را هنگام وصل کردن سرم در منزل مشاهده کند، همکاری می کند.

  • ترس از سوزن در بیمار را بررسی کنید.

سوزن هراسی در هنگام زدن سرم در منزل واکنشی می باشد، که اکثرا در نتیجه ی وصل و تزریق سرم در منزل قبلی وجود دارد. از علائم آن می توان به افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون قبل از وارد شدن نیدل اشاره کرد. هنگام زدن سرم در خانه با اعتماد به نفس و لحنی آرام بخش به بیمار اطمینان دهید. دقت کنید، که هنگام وصل سرم، سوزن تا آخرین لحظه در معرض دید نباشد. استفاده از داروهای بی حس کننده موضعی مانند لیدوکائین هنگام وصل کردن سرم در منزل می تواند به کاهش سوزن هراسی هنگام وصل کردن سرم در منزل کمک کند.

  • اقدامات لازم برای کنترل عفونت را انجام دهید.

برای جلوگیری از ایجاد عفونت رعایت اصول اولیه مهم می باشد. حتما حین وصل سرم و استفاده از آنژیوکت، از دستکش استفاده کنید. وصل سرم یک روش تهاجمی می باشد، و باید از بهترین تکنیک ها برای کنترل عفونت استفاده شود. با استفاده از یک پد الکلی هنگام سرم زدن در منزل، میکرو ارگانیسم ها به حداقل می رسد.

  • ارزیابی کردن رگ 

پیش از رگ گیری و وصل سرم حتماً از خوب بودن رگ اطمینان پیدا کنید. فرد بیمار رگ های ضعیف دارد. پس هنگام وصل کردن سرم در منزل استفاده از رگ های پر آب و درست برای رگ گیری مناسب می باشد. برخی از بیماران به تزریق سرم در خانه احتیاج دارند، که البته نحوه ی تزریق سرم در منزل نیز مهم است، ولی بدن آن ها کم آب است، بنابراین رگ گیری از آن ها چالش برانگیز محسوب می شود.

  • برای پیدا کردن رگ مناسب لمس کنید.

رگ گیری درست از مهم ترین نکات در وصل کردن سرم در منزل می باشد. اگر رگ مناسبی نمی بینید، بیشتر از چشم خود به حس انگشتان اعتماد کنید. هنگام زدن سرم در خانه می توانید با لمس کردن یک رگ توسط انگشتان رگ مناسب پیدا کنید. با نگاه نمی توان تاندون و رگ را به طور کامل برای وصل کردن سرم در منزل تشخیص داد.

  • کانول را به درستی انتخاب کنید.

یکی دیگر از مهم ترین نکات مهم در وصل سرم در منزل انتخاب آنژیوکت مناسب می باشد. در هنگام انتخاب کانول نوع تزریق مورد نیاز را حتما در نظر بگیرید. سوزن های بزرگ برای سرم تراپی در منزل مناسب هستند. در حال حاضر تجهیزات پزشکی بدون سوزن به طور گسترده ای جهت کاهش آسیب به ورید هنگام وصل کردن سرم در منزل به کار می روند.

از دیگر خدمات مجموعه ی نوین سلامت می توان به ویزیت پزشک در منزل اشاره کرد.

نکاتی که قبل از تزریق وریدی باید به آن توجه شود.

پیش از این‌ که تزریق وریدی انجام بگیرد، نیاز است، که پرستار مد نظر به یک سری نکات اختصاصی توجه ویژه‌ ای داشته باشد، و آن ‌ها را اولویت اصلی کار خود قرار دهد.

از عوامل مؤثری که باید پیش از انجام تزریق به آن ها توجه کرد.

  • شست و شوی دست قبل از این‌ که سرم را آماده کنید، بسیار مهم می باشد.
  • شرایط نگهداری سرم ها باید در دمای مناسب و طبیعی باشد، و همین طور از آن‌ ها در مقابل نور و دیگر مسائل نگهداری شود.
  • درب ‌های پلاستیکی و یال‌ های تزریقی که قرار است، برای بیمار در نظر گرفته شود، استریل نمی‌ باشند، به همین خاطر پرستار باید قبل از تزریق آن‌ ها را با محلول ضد عفونی‌ کننده مناسب، تمیز کند.
  • سوراخ شدن و سوزن زدن محفظه پلاستیکی بدنه سرم‌ ها به خاطر این‌ که بتوان سرعت تزریق را برای بیمار بیشتر کرد، توصیه نمی ‌شود، چون این موضوع باعث به وجود آمدن هوای محیط به محلول استریل می‌ شود.
  • به همین خاطر لازم است، از سرم هایی که مجهز به فیلتر می باشند، برای برطرف نمودن این مشکل استفاده کند، و از سوراخ کردن محفظه سرم به شدت پیشگیری کرد.
  • تزریق سرم هایی که تغییر رنگ داده است، به ‌هیچ ‌وجه مناسب برای بیمار نمی‌ باشد. به همین خاطر لازم است، به این نکته نیز توجه ویژه‌ ای داشته باشید.

نحوه تزریق سرم وریدی

هزینه تزریق سرم در منزل

هزینه تزریق سرم در منزل با توجه به عواملی مختلفی از قبیل مسیر طی شده، تزریقات داخل سرم، مواد به کار برده شده و… متغیر خواهد بود.

https://salamatnovin.com/post/3/%D8%AA%D8%B2%D8%B1%DB%8C%D9%82-%D8%B3%D8%B1%D9%85-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%86%D8%B2%D9%84

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.