آشنایی با انواع نوار نقاله + کاربرد آن در صنایع مختلف

۲ بازديد

خرید انواع نوار نقاله از شیرزاد ماشین البرز با قیمت مناسب

نوار نقاله (کانوایر) از تجهیزات مورد نیاز برای انتقال، جابجایی، مونتاژ، بارگیری، تخلیه و... می باشد و می توانید در زمینه ی مکانیزه انواع مواد و محصولات در صنایع مختلف به شما کمک کند. نوارهای نقاله برای این که بتوانند وظیفه ی خود را به درستی انجام دهند دارای یک تسمه (نوار) جهت انتقال مواد، بر روی رولیک ها می باشند و انرژی مورد نیاز خود را طریق الکتروموتور تامین می کنند.

وجود ویژگی های مختلف اعم از افزایش سرعت جابجایی، افزایش راندمان تولید، کاهش هزینه های کارگری، کاهش صدمات احتمالی و مکانیزه شدن خطوط تولید باعث شده است تا این محصول از تجهیزات مورد نیاز برای کسب و کارهای مختلف باشد. برای این که بتوانید با توجه به نیاز خود یکی از مدل های موجود را انتخاب کنید نوار نقاله گروه تولیدی شیرزاد ماشین البرز در مدل های مختلف طراحی و تولید می شود.

کاربرد نوار نقاله ماشین سازی شیرزاد

انواع نوار نقاله کدامند و کاربرد آن ها در صنایع مختلف

در این بخش به معرفی انواع نوار نقاله خواهیم پرداخت تا با ویژگی های آنها آشنا شوید و با توجه به نیاز خود یکی از مدل ها را انتخاب کنید.

نوار نقاله بارگیری

نوار نقاله بارگیری در دو نوع ثابت و پرتابل طراحی و تولید می شود. بعضی از این محصولات قابلیت تغییر وضعیت در میزان درجه ی شیب و ارتفاع تخلیه مواد را دارند. در بعضی از مواقع ممکن است نیاز به منتقل کردن سریع مواد داشته باشید در این صورت باید از تسمه هایی که به صورت آجدار و یا پیاله ای هستند، استفاده کنید.

تسمه هایی که به صورت آجدار باشند دارای زائده هایی شبیه به حرف V بر روی تسمه نقاله می باشد. همین مسئله باعث می شود، تا مواد نتوانند به خاطر اینرسی اولیه و جاذبه ی زمین برگردند.

نوار نقاله بارگیری

برای حمل مواد فله و یا پودری مانند آهک، سیمان، شن و ماسه، شکر و... طراحی تسمه و رولیک به صورت زاویه دار انجام می شود ولی اگر قرار باشد حمل کالا انجام شود باید از تسمه نقاله های تخت استفاده کنید.

استفاده از این محصول باعث می شود تا کار بارگیری مواد فله، مواد کیسه ای و یا حتی بسته بندی شده راحت تر شود. همین مسئله باعث شده است تا به یکی از دستگاه های پرطرفدار در انبارها، کارخانه ها و یا حتی مزارع کشاورزی تبدیل شود.

نوار نقاله تسمه ای (نواری)

نوار نقاله تسمه ای جهت جابجایی انواع مواد و محصولات مورد استفاده قرار می گیرد.

نوار نقاله زنجیری (انتقال قدرت)

از نوار نقاله زنجیری برای انتقال نیرو و جابجایی مواد و محصولات سنگین در معادن و شرایط سخت استفاده می شود.

نوار نقاله رولیکی (غلتکی)

نوار نقاله رولیکی از طریق به کارگیری انواع غلتک می تواند به صورت پیوسته انتقال محصولات مد نظر شما را انجام دهد. این مدل بیشترین کاربرد را در انبار و لجستیک دارد.

نوار نقاله منحنی

همان طور که از نام این محصول پیداست به صورت زاویه دار و منحنی در زوایای مختلف 45، 90 و 180 درجه تولید می شوند و جهت اتصال خطوط به همدیگر یا مسیر بازگشت شرایط مناسبی را فراهم می کنند.

نوار نقاله چرخشی (اسپیرال)

از نظر ساختار دارای مکانیزم اسپیرال یا چرخشی می باشد و محصولات و مواد مد نظر خود را به صورت چرخشی در ارتفاع و به طبقات بالا جابجا می کند. انتخاب این مدل بیشترین کاربرد را در صنایع غذایی و بهداشتی دارد.

نوار نقاله کوچک

گاهی اوقات ممکن است شما به خاطر این که فضای محدودی را در محیط کار خود دارید نتوانید از دستگاه هایی که فضای زیادی را اشغال می کنند استفاده کنید. استفاده از این دستگاه علاوه بر این که باعث می شود فضای کمی را اشغال شود می تواند به سریعتر شدن روند بارگیری هم کمک کند.

کانوایر عمودی

انتخاب کانوایر عمودی در مواردی که نیاز به انتقال مواد به ارتفاع و طبقات بالاتر دارید کاربردی می باشد. از نظر ساختاری در دو مدل ایستاده و عمودی طراحی می شوند.

نوار نقاله ناودانی

نوار نقاله ناودانی متشکل از چند بخش مختلف اعم از سر نوار نقاله، ته نوار نقاله سازه میانی، نوار نقاله پایه رولیک، نوار نقاله درام نوار نقاله و رولیک نوار نقاله می باشد. قابلیت ساخت و طراحی در اندازه های مختلف با توجه به نیاز مشتریان را دارد. استفاده از این دستگاه باعث شده است تا شما بتوانید از یکی از مدرن ترین سیستم‌ های هدایت و حمل و نقل برای جابجایی و بارگیری محصولات مختلف استفاده کنید.

این مدل از نوار نقاله ها به خاطر داشتن قرقره و تسمه آهنی می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به حمل و نقل و جابجایی محصولات اقدام کنند. 

نوار نقاله تسمه نقاله مغناطیسی

تسمه نقاله های مغناطیسی از طریق مکانیسم جذب مغناطیسی جهت انتقال مواد فلزی استفاده می کنند. 

تسمه نقاله ثقلی

نوار نقاله های ثقلی جهت حمل کالای بسته بندی شده در مراکز بسته بندی و انبارها مورد استفاده قرار می گیرند.

تسمه نقاله شیب‌ دار

نوار نقاله شیب دار در زمینه ی انتقال مواد به سمت بالا یا پایین با شیب، تخلیه، بارگیری مورد استفاده قرار می گیرند. معمولاً برای انتقال مواد سنگین یا بارهای بزرگ به صورت عمودی یا شیب دار در معادن، کارخانه های سیمان، کارخانه های آسفالت و ساخت و سازهای بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.

تسمه نقاله تسمه‌ ای

تسمه نقاله تسمه‌ ای از کاربردی ترین مدل های موجود در بازار محسوب می شود که تسمه آن پلاستیکی و جهت جابجایی و انتقال مواد به صورت فله ای یا بسته بندی در صنایع مختلف کشاورزی، غذایی، معدنی، بهداشتی، شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. 

ظرفیت انتقال بار در کانوایرهای تسمه ای با توجه به پارامترهای مختلف اعم از سرعت حرکت تسمه و عرض آن تعیین و بین 500 تا 5000 متر مکعب در ساعت متغیر است.

نوارنقاله

از نوار نقاله در چه مواردی استفاده می شود؟

نوار نقاله‌ ها در صنایع مختلف کاربردی گسترده ای دارند و جابجایی مواد را بدون دردسر انجام می دهد.

  • صنایع غذایی: جهت حمل و نقل مواد اولیه، محصولات نهایی و بسته‌ بندی در کارخانه‌ 
  • صنایع فولاد و سیمان: جهت انتقال مواد خام، محصولات میانی و نهایی در کارخانه‌
  • صنایع خودروسازی: جهت حمل و نقل قطعات مختلف خودرو در خطوط تولید
  • صنایع بسته‌ بندی: جهت انتقال محصولات به دستگاه‌ های بسته‌ بندی و جابجایی آن‌ ها در انبارها
  • صنایع دارویی: جهت حمل و نقل مواد اولیه حساس و داروهای تولیدی در کارخانه‌
  • فرودگاه‌ ها: برای حمل و نقل چمدان مسافران
  • مراکز توزیع و انبار: جهت مرتب‌ سازی و دسته‌بندی، بخش تولید و انبار 

به کارگیری نوارهای نقاله تنها برای محصولات بزرگ و حمل مواد سنگین استفاده نمی‌ شود بلکه می توان جهت انتقال اقلام نامنظم با سطح کوچک از آن استفاده کرد تا مانع از افتادن کالاها یا صفحات بین بخش‌ ها شود.

ساخت نوار نقاله 

جهت طراحی و ساخت نوار نقاله اول باید ثبت سفارش توسط مشتریان انجام شود تا بتوانیم با توجه به نیاز مشتریان خود طراحی دستگاه را آغاز کنیم. در قدم بعدی حتماً برای ساخت باید نقشه کشی و طراحی سه بعدی نوار نقاله صنعتی مشخص شود. پس از طراحی نقشه میتوانید ابعاد دقیق و شکل کلی دستگاه را تعیین کنید.

ساخت نوار نقاله

پس از انجام تمام موارد گفته شده ساخت نوار نقاله انجام خواهد شد. البته حتماً باید پس از تعیین ابعاد و دیگر موارد طرح پیشنهادی دستگاه توسط مشتریان تأیید شود تا پس از ساخت با مشکلی روبرو نشوند.

از فاکتورهای تاثیرگذار در ساخت نوار نقاله می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • فاصله ی مد نظر مشتریان جهت حمل کالا
  • مشخصات فنی کالاهایی که قرار است حمل شوند.
  • محاسبه های لازم جهت طراحی 
  • نوع مسیر
  • حتماً پیش از این که طراحی نوار نقاله آغاز شود باید نوع مسیر حمل مشخص شود چون ممکن است مسیر حمل صاف و یا حتی زاویه دار باشد.

نکات مهمی که باید هنگام خرید نوار نقاله به آن ها توجه کنید.

برای این که بتوانید هنگام خرید بهترین مدل را برای خرید انتخاب کنید توجه به برخی از موارد ضروری می باشد.

  • انتخاب مدل مناسب: توجه به مواد و شرایط کاری خود برای انتخاب مدل مناسب
  • مشخصات فنی محصول: توجه به عرض، طول، و سرعت نوار 
  • کیفیت مواد ساخت: مقاومت در برابر سایش و شرایط محیطی
  • نوع حرکت: افقی، شیب‌ دار و یا ترکیبی
  • ظرفیت حمل بار: متناسب با حجم و وزن مواد انتخاب شود.
  • منبع تغذیه: الکتریکی و مطابق با استانداردهای محلی انتخاب شود.
  • سیستم کنترل: دستی، نیمه‌ اتوماتیک و اتوماتیک.
  • گارانتی و خدمات پس از فروش: دسترسی به قطعات یدکی و خدمات تعمیر
  • قیمت: با توجه به بودجه ای که برای خرید در نظر گرفته اید مدل مناسبی را انتخاب کنید.
  • و...

اجزای تشکیل دهنده نوار نقاله کدامند؟

اجزای اصلی تشکیل دهنده ی نوار نقاله شامل موارد زیر می باشد که در ادامه به بررسی هر یک خواهیم پرداخت.

رولیک

یکی از مهم ترین اجزای دستگاه نوارنقاله که باید نوار نقاله را به حرکت درآورد رولیک ها می باشد. رولیک ها در مدل های مختلفی (رولیک رفت، رولیک ضربه گیر، رولیک برگشت) طراحی و تولید می شوند و با توجه به نوع رولیک عملکرد آن ها متفاوت خواهد بود.

الکتروگیربکس

الکتروگیربکس وظیفه ی تأمین نیروی محرک را برعهده دارد. تسمه های دستگاه با نیرویی که توسط الکتروگیربکس به آن ها وارد می شود به گردش در می آورند.

تسمه نقاله

تسمه نقاله جهت حمل محصولات مختلف (مواد فله ای بسته بندی شده، کیسه، کارتن و...) در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. تسمه دستگاه با توجه به نیاز مشتریان در انواع مختلفی تولید می شود و حتی برای انجام کاربردهای مختلف جنس آن متفاوت خواهد بود. 

امکان انتخاب تسمه های مختلف اعم از تسمه لاستیکی،آجدار، با آج گریپ، با آج v شکل، pvc، پارچه ای و نمدی، فلزی، pvg و... امکان پذیر می باشد.

درام

درام قطعه ای استوانه ای شکل می باشد که دائماً در حال چرخش می باشد و با توجه به کاربرد آن ها در انواع مختلفی طراحی می شوند. در طراحی هر نوار نقاله یک درام در بخش ابتدایی دستگاه و درام دیگر در قسمت انتهایی دستگاه قرار داده می شود.

طرز کار نوارنقاله به چه صورت است؟

یکی از سوالاتی که ممکن است برای افراد به وجود بیاید این است که نوار نقاله چگونه کار می کند؟ در پاسخ به این صورت به صورت گام به گام به بررسی این مورد پرداخته ایم.

  • گام اول: جهت عملکرد بهینه و منسجم همه ی قطعات مربوط به دستگاه بر روی شاسی یا استراکچر قرار می گیرند.
  • گام دوم: نیاز است تا در ابتدا و انتهای نوار نقاله، درام یا توپی وصل شود.
  • گام سوم: یکی از درام ها از طریق شفت به گیربکسی که به الکتروموتور متصل است، وصل می شود.
  • گام چهارم: تسمه و یا نوار آپارت شده به دور درام ها جای گیری می شود.
  • گام پنجم: جهت حرکت صحیح نوار، در زیر نوار رولیک ها قرار می گیرند.
  • گام ششم: اتصال الکتروموتور به برق کمک می کند تا گیربکس درام اولی را به حرکت دربیاورد و تسمه نقاله آغاز به حرکت کند.